ÚTIKALAUZ ONLINE VÁSÁRLÁSHOZ II. | KEDVENC WEBSHOPJAIM

Az előző részben körvonalaztuk azokat a tényezőket, amik a leginkább meghatározóak internetes vásárlás során, úgy mint a fizetési lehetőségek, a szállítási feltételek, vagy éppen az átfutási idő. Most pedig szeretném megosztani Veletek a kedvenc webshopjaimat, ahonnan általában rendelni szoktam. A posztban szereplő összes webáruházzal kapcsolatban pozitív tapasztalataim vannak, így bátran merem őket ajánlani Nektek, természetesen kellő odafigyeléssel.


AliExpress

Az összes webshop közül mondhatni az Aliexpress a legnagyobb kedvencem, itt ugyanis szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megvásárolni. A ruháktól kezdve, a lakásdekoráción keresztül, a konyhai kiegészítőkön át, az elektronikai kütyükig minden megtalálható. És hozzátéve majdhogynem minden pár dollárért kapható, de legalább is jóval az itthoni árak alatt. Hasonló elven működik, mint a Vatera, különböző eladók kínálják a portékáikat, különböző árakon, különböző szállítási lehetőségekkel. Amire nagyon kell figyelni ennél az oldalnál, hogy rengeteg a hamisítvány, főleg kiegészítőkből (táskák, övek, ékszerek) és sminkekből (a legelterjedtebbek a MAC és a Chanel alapozók, rúzsok és szájfények, na meg a pirosítók), úgyhogy azzal mindenképpen tisztában kell lennetek rendelés előtt, hogy ezekből az Aliexpress-en csak hamisítványt fogtok találni. Ettől függetlenül viszont nagyon sok szép kincsre lehet itt bukkanni, úgyhogy érdemes időnként böngészni. A szállítási idő változó, de átlagban 3-4 héttel érdemes számolni. Éppen ezért, ha Karácsonyra szeretnétek ajándékba venni valamit, azt érdemes már október végén, legkésőbb november elején megrendelni, mert olyankor ugrásszerűen megnő a rendelések száma, így a szállítási idő is jóval hosszabb lehet.


Ebay

Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondanám, hogy az Ebay ugyan az, mint az Aliexpress, csak egy kicsit megbízhatóbb a fizetési rendszere. De igazság szerint azért ennél jóval összetettebb a dolog. Már csak ha azt vesszük, hogy egy innen rendelt MAC rúzs még akár eredeti is lehet. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy ami Ebay-en nincs fent, az nem is létezik, szóval a kínálat nagyjából azonos, mint az Aliexpress esetében. Az egyik legjelentősebb eltérés, hogy itt használt dolgokat is lehet vásárolni, ebből adódóan megvan az esélyünk arra, hogy eredeti dizájner darabokat jó áron kifogjunk. Ahhoz viszont, hogy ne legyen pofára esés a vége, érdemes előtte alaposan informálódni arról, hogy mik az ismertetőjegyei a kiszemelt darabnak, és hogyan tudjuk megkülönböztetni a hamisítványoktól. Az ár persze itt is döntő tényező, nyilván ha $100-ért kínálnak egy LV táskát, akkor az nagy valószínűséggel hamisítvány lesz. A másik jelentős különbség pedig, hogy itt van lehetőség PayPal-lal fizetni, ami az egyik legbiztonságosabb fizetési rendszer. Ez már csak azért is jó, mert ha esetleg nem érkezne meg a csomagunk, vagy hibás/sérült terméket kapnánk, akkor a Paypal-on keresztül vissza tudjuk igényelni a pénzünket. És mivel ez a rendszer elsődlegesen a vásárlót védi, nagy valószínűséggel vissza is fogjuk azt kapni. A szállítási idő kb. 3-4 hét, és mivel az áruk nagy része itt is Kínából érkezik, az ajándékba szánt dolgokat innen is érdemes jóval előbb megrendelni.



iHerb

Az amerikai iHerb webáruház a Real Techniques ecsetek, a Nestlé-s forrócsokik és a vitaminkapszulák Mekkája. A szállítási költség $3-nál indul, ez sima légipostát jelent, követési szám nélkül, de ha szeretnénk biztosra menni, akkor kérhetjük a szállítást DHL-lel is, ami $11,46-ba kerül. Én azt mondom, hogy egy nagyobb összegű rendelésnél már érdemes rászánni azt a plusz $8-t, már csak azért is, mert így nagyjából 1 hét alatt hozzájuthatunk a csomagunkhoz, míg sima légipostánál általában 2-3 hetet kell rá várnunk. Az akciós részleg a kedvencem náluk, ahonnan minden rendelésnél lehet választani egy terméket egészen baráti áron. Főleg teákat, szappanokat, vitaminokat és arcmaszkokat kínálnak ebben a szekcióban, de volt olyan, amikor pl. sampont sikerült kifognom $1-ért. Ha az első rendelésnél beírjátok a PDP188 kódot, akkor $5 kedvezményt kaptok a végösszegből vásárlási összegtől függetlenül, $40 feletti rendelésnél pedig $10-t.



TheBodyNeeds

A Thebodyneeds oldalra kizárólag a MAC termékek miatt regisztráltam, náluk ugyanis van lehetőség arra, hogy kis kiszerelésben megvásároljunk bizonyos kozmetikumokat. Főleg pigmenteket, rúzsokat és por állagú alapozókat árulnak, de időnként ki lehet fogni pl. arcápolási termékeket is. A szállítási költség mondjuk elég drága, ha jól emlékszem olyan $10 körül van hozzánk, ezért 1-2 terméket nem igazán éri meg tőlük rendelni. A szállítási idő átlagosan 3-4 hét szokott lenni. Vannak saját márkás termékeik is szép számmal, ezek között is érdemes lehet szétnézni, az ásványi szemhéjpúdereik például varázslatosak. Sőt, működik náluk egy úgynevezett Sample Pack "szolgáltatás", aminek az a lényege, hogy ha küldünk nekik egy megcímzett és felbélyegzett borítékot, akkor kapunk tőlük egy saját termékekből álló mintacsomagot. 



Iparfüméria

Az Iparfüméria oldalát talán már senkinek nem kell bemutatni. Az oldal legnagyobb előnye, hogy jóval a bolti ár alatt kínál szinte minden kozmetikumot. A hiedelmekkel ellentétben csak és kizárólag eredeti termékeket forgalmaznak, én már többször is rendeltem tőlük, és eddig még mindennel maximálisan meg voltam elégedve. Szerintem elsődlegesen parfümöket és high end sminktermékeket érdemes tőlük beszerezni, illetve rengeteg olyan kozmetikum kapható náluk, amiket amúgy itthon Magyarországon nem lehet boltban megvásárolni. Én például a Nuxe szárazolaj csomagot is innen rendeltem, amikor a hazai gyógyszertárakban még nem volt jelen ez a márka. A szállítási költség 990 Ft, ami futárszolgálatos kézbesítést jelent, és általában a rendelés leadását követő 3. napon már át is vehetjük a csomagot. Minden rendelés mellé lehet választani egy kis ajándékot, általában pár ml-es parfümöt, vagy valamilyen krémmintát. És ha már a parfümmintánál járunk, jó pár illatból van lehetőség kifejezetten mintát vásárolni, így még mielőtt beruháznánk egy nagyobb méretű parfümbe, ki tudjuk próbálni, hogy egyáltalán tetszik-e az az adott illat magunkon, illetve, hogy mennyire tartós.



Luxoryshop

A Luxoryshop kizárólag parfümök forgalmazásával foglalkozik. Korábban több helyen is hallottam, hogy nem eredeti termékeket küldenek, de a saját tapasztalataim alapján bátran merem Nektek ajánlani ezt az oldalt is. Én már több alkalommal rendeltem tőlük parfümöt, és eddig mindegyik teljesen rendben volt. Időnként vannak különböző akciók, amikor pl. elengedik a szállítási költséget, ilyenkor különösen megéri rendelni tőlük, mert náluk is jóval a bolti ár alatt lehet beszerezni mindent. A szállítási költség és a szállítási idő egyébként hasonló, mint az Iparfümériánál. A Luxoryshop különlegessége, hogy "Illatdobozt" is vásárolhatunk náluk, amiből jelenleg két verzió érhető el. A 3.490 Ft-os meglepetés csomagban 3 db véletlenszerűen kiválasztott mini parfümöt kapunk néhány előre megadott márkából, míg a 4.490 Ft-os csomagnál mi magunk választhatunk 3 db-ot ezek közül. Nyilván nem a legújabb kollekciós illatok kerülnek ezekbe a dobozokba, de arra, hogy kipróbáljunk pl. egy Moschino vagy Versace illatot, szerintem egy szuper lehetőség.



Illatgyertya

Ha szeretitek a különleges gyertyákat és egyéb illatosítókat, akkor az Illatgyertya webshopja Nektek való, itthon ugyanis náluk lehet kapni a híres Yankee Candle gyertyákat, tartokat és a hozzájuk kapható kiegészítőket a legnagyobb választékban. Én tavaly Karácsony előtt rendeltem innen egy adag téli illatú tartot és mintagyertyát, de még mindig nem sikerült őket elfogyasztanom. A nagyobb méretű gyertyák nem éppen pénztárcabarátak, a tartokhoz viszont szerintem egész jó áron hozzá lehet jutni, és azoknak is egész sokáig megmarad az illatuk. Azt nem tudom, hogy az üveges gyertyáknak vajon mennyire intenzív az illatuk, de a mintagyertyák szerintem kevésbé illatoznak, mint a tartok, így én legközelebb csak azokból fogok rendelni.



Emag

Az eMag-ot leginkább az Aliexpress-hez és az eBay-hez tudnám hasonlítani. Az oldal erősségei az elektronikai eszközök, ezekből van a legtöbb, de emellett szépségápolási termékeket, lakásdekorációs elemeket, sportruházati termékeket, sőt még könyveket is kínálnak. Én leginkább ezekből szoktam rendelni, ugyanis itt nem számítanak fel külön postaköltséget. A szállítás egész gyors, a rendelés leadását követő 4. napon már általában át is vehetjük a csomagunkat a futárszolgálattól. Nagyon sokszor van náluk akció, nekem pl. majd' 20 ezer Ft kedvezménnyel sikerült hozzájutnom még az év elején a Canon EOS 1200D fényképezőgéphez, ami azért nem rossz. Időről-időre egyébként egyre több sminktermék kerül fel a kínálatukba, olyan is, amit Magyarországon máshol nem tudunk megvenni. A legutóbbi nagy felfedezésem a Revlon ColorBurst Lip Butter, amiből jelenleg 5 árnyalat érhető el náluk.



Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ti szoktatok-e interneten vásárolni. Tudnátok ajánlani néhányat a saját kedvenc webshopjaitok közül?




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése