TE HISZEL A GONDOLATOK TEREMTŐ EREJÉBEN?


Én igen. És tudod miért? Mert tényleg működik. Rhonda Byrne Titok című könyvéről szerintem már szinte mindenki hallott, én abban találkoztam először a gondolatok teremtő erejével. A könyvnek ugyan még nem sikerült a végére érnem, viszont a benne lévő "vision board módszert" már régóta alkalmazom, és azt vettem észre, hogy tényleg működik a dolog. 

Rhonda szerint ahhoz, hogy elérd a céljaidat vagy megvalósítsd az álmaidat, nem kell mást tenned, mint elképzelned azokat. Ebben segít az előbb említett vision borad/inspirációs tábla/motivációs fal, amire olyan képeket kell tűzni, amik az elérendő célokat szimbolizálják. Legyen az az álommunka megtalálása, egy tengerparti nyaralás vagy egy új autó.

Persze attól, hogy kiragasztod egy piros Ferrari képét a faladra, még nem fog holnap reggel az ajtód előtt állni csak úgy magától, hiszen azért tenned is kell. Még akkor is, ha a vonzás törvénye szerint elég, ha egyszerűen csak sokat gondolsz a kívánt dolgokra, és elképzeled, hogy azok már a tieid. És itt jön a tábla lényege, illetve a gondolatok teremtő ereje. Azáltal, hogy naponta mondjuk többször is látod a kitűzött céljaidat/vágyaidat és folyamatosan szem előtt tartod őket, egy idő után motiválni fognak a munkában, a tanulásban, a mindennapi életben, hiszen látod, hogy miért is küzdesz napról napra. Ehhez persze nem árt tisztában lenned azzal, hogy egyáltalán mit szeretnél elérni, és szerintem már csak ezért is érdemes időt szánni a motivációs fal elkészítésére. Hiszen így "rákényszerülsz" arra, hogy foglalkozz egy kicsit a jövőddel, papírra vesd a céljaidat, amelyekre már konkrét cselekvési tervet tudsz készíteni, és így lépésről-lépésre haladhatsz a megvalósításuk felé.

És azért azt se felejtsük el, hogy egy ízlésesen összeállított tábla dekorációnak sem utolsó.

A motivációs fal elkészítésére számos lehetőség van, én például egy parafa táblára szoktam kitűzni a céljaimat/vágyaimat, és ha valamit sikerült elérnem, könnyedén tudom cserélgetni rajta a képeket. Az utóbbi időben viszont, mivel eléggé sokat vagyok távol az otthonomtól és a parafa táblámtól, a laptopomat használom motivációs falként. Egyszerűen összeállítok egy montázst a kívánságaimról, és azt állítom be háttérképnek, így minden nap szem előtt vannak. De tökéletesen megfelel a célra egy sima kartonlap, vagy egy kifeszített zsinór is, amire csipesszel vagy egyszerűen egy gemkapoccsal is rögzíthetjük a vágyainkat szimbolizáló képeket. A Pinterest ebben a témában is rengeteg ötletet nyújt, sőt nagyon klassz motiváló gondolatokat lehet találni, amiket akár kinyomtatva feltűzhetünk a saját falunkra. Segítségképpen összegyűjtöttem a kedvenceimet, amiket könnyedén el lehet készíteni akár otthon fellelhető alapanyagokból is.




Te hiszel a gondolatok teremtő erejében? Szoktál készíteni motivációs falat?



7 megjegyzés :

  1. Szerintem ez akkor működik, ha az ember tényleg akarja és tesz is a dolgokért. Aki egyáltalán nem motivált semmilyen irányba, az hiába csinált ilyen falat és hiába próbál elérni valamit, ha nem hajt és érte és nem céltudatos, akkor nem fog menni.
    Viszont nagyon akarással szerintem egész reménytelen dolgot is meg lehet valósítani, hozza a sors a lehetőségeket.

    VálaszTörlés
  2. Egy időben sokat foglalkoztam vonzás törvényével, végül elpártoltam tőle, és a könyvektől is. Egy ilyen állandó misztikus homály vette körül az egészet, és többnyire az emberek is azt hitték, hogy valami majd rajtuk kívül segít önmagukon. De ez az igazság, hogy önmagán kívül senki sem segíthet önmagán... :D Szeretnénk elfelejteni, hogy a sikerünk kovácsa igazából mi magunk vagyunk, bármiben. Másrészt néhol bűntudatkeltő részei is voltak ennek a fogalmazvány tömegnek, amiknek pár írója börtönbe is került csalás miatt. "Te vagy az okozója a saját betegségednek." Hogyne....
    Meg a "csak akkor találhatsz párt, ha mindig örülsz, és tökéletes vagy, meg van önbizalmad, és minden smakkol nálad." Nem azt mondom ezzel, hogy nekem nem sikerült vonzanom. Nem kell hozzá semmilyen törvény, meg 8 könyv, hogy bárki rájöjjön arra, hogy ha kétely nélkül kíván valamit, csak így egyszerűen, akkor tényleg bevonzza. És hány ember írt könyvet, cd-t, tartott tanfolyamot erről, hogy a többit levegye pénzzel, csak ezért az egy igen könnyen megtanulható dologért. Hiszen ha nem tudunk valamit, és sok pénzt adunk érte, akkor talán hatalmat kaphatunk egy nagyobb dolog megtapasztalására....
    Tavaly nyertem egy utazást, és egy gyönyörű lakkcsomagot. :D A párom is nyert egy utazást, így idén két csodás hotelben szállunk meg. A vicc az, hogy még sosem nyertünk eddig semmi komolyabbat.
    Jó dolog egy ilyen kívánság tábla, hiszen naponta ösztönözhetjük magunkat, látjuk magunk előtt a célt, és a vágyainkat.

    VálaszTörlés
  3. Maximálisan hiszek a dologban, és eszerint működöm! Rengetegszer veszem észre, hogy félelmetes módon működik is, néha már-már ijesztő! :) Amit meg kell tanulni, hogy pontosan kell fogalmazni, mert a negatív dolgok ugyanúgy megtörténnek, mint a pozitívak. Ami miatt sokan butaságnak tartják, az az, hogy elválasztják maguktól és összekeverik az álmodozással. Nem, egyszerűen csak ki kell tenni a fizikai univerzumba azt, amit szeretnénk (legyen az egy motivációs tábla) és ez segít azon tartanunk a fókuszt a mindennapok során, amikor sodor minket az élet. Ezért fogunk tenni, hogy valóban valóra váljanak a céljaink. Ebben nincs semmi misztikus, ez a mi saját képességünk, hogy igenis hatalmunk van az életünk felett és kontrollálni tudjuk azt! :)

    VálaszTörlés
  4. Így van, én is hasonlóképpen látom a dolgokat. A Titok című könyvben sokszor hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos szerepe van a pontos fogalmazásnak, hiszen itt nincsenek "előjelek".

    Abban is egyetértek veled, hogy a tábla leginkább a motiválásban segít, mert azáltal, hogy egyre többet látjuk a kitűzött célt, annál eltökéltebbek leszünk a megvalósításában. Aki pedig alapjában véve olyan ember, aki csak várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, annak a tábla sem fog segíteni elérni a céljait. Már ha egyáltalán vannak céljai.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem részben azért csalódhattak benne sokan, mert azt várták, mint egy pirulától... beveszed, és jobban leszel tőle. De itt önmagában az, hogy elolvasod, még semmit nem fog megváltoztatni az életedben. Ahogyan Te is írtad, sokan mindig másoktól várják a problémájuk megoldását. Ezért is akkora biznisz a fogyasztószer-piac, mert rengeteg ember vágyik arra, hogy valaki lefogyassza őket egy "csodakapszulával" anélkül, hogy le kelljen mondani az este 10-es csülökpörköltről, meg esetleg meg kelljen mozdulni.

    A nyereményekhez gratulálok! :) Eddig én sem nyertem soha nyereményjátékon (egy általános iskolai farsangon 30 db tombolát vettünk, amiből a legeslegvégén nyertünk egy nyamvadt kis plüssfigurát... ha belegondolok, hogy annak az árából mennyi mindent tudtunk volna venni...:D), de igazából nem is bánom, mert úgy fogom fel az egészet, hogy nekem az élet más területein van szerencsém. Ma már nem is jelentkezem egy ilyen játékra sem. :D De lehet, hogy mire elérek A Titok végére, már ezt is másképp fogom gondolni. :)

    VálaszTörlés
  6. :)) Nohát, akkor egyetértünk... :))

    VálaszTörlés
  7. Abszolút igazad van, ha valaki csak céltalanul bolyong a világban, vagy éppen folyton csak a sült galambot várja, akkor soha nem fog elérni semmit sem az életben. Azért is írtam, hogy egy ilyen motivációs fal abban segít leginkább, hogy folyamatosan szem előtt tartatja velünk a céljainkat. De ahhoz, hogy arról bármi is megvalósuljon, elengedhetetlen a tenni akarás. Amiből viszont ha nagyon sok van bennünk, akkor valóban egészen reménytelennek tűnő dolgokat is véghez tudunk vinni. :)

    VálaszTörlés