KÍVÁNSÁGLISTÁM | 2015.

Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de én nagyon hasznosnak találom a kívánságlistákat. Egyrészt azért, mert mások listáiból szuper ötleteket lehet meríteni, másrészt pedig azért, mert amikor a saját listámat állítom össze, vásárláskor kevésbé csábulok el olyan dolgokra, amik nem szerepelnek rajta. Ahogyan egy korábbi posztban már említettem Nektek, egy jó ideje igyekszek a "buy less, choose well" szerint élni, és inkább kevesebb, de jobb minőségű terméket vásárolni. 2015-ben még inkább szeretném ezt a filozófiát átültetni a mindennapjaimba, úgyhogy a mostani kívánságlistát is ennek szellemében állítottam össze.



1. Canon EOS 1200D + 18-55mm IS II
Három évvel ezelőtt, amikor elkezdtem írni a blogot, egy kis Kodak digitális fényképezővel készítettem a képeket, amiről akkor úgy éreztem, tökéletesen megfelel a célra. Aztán tavaly Karácsonykor környékén megfogalmazódott bennem, hogy szebb képeket szeretnék készíteni, ezért nagy fényképezőgép keresésbe kezdtem. Már akkor is elgondolkodtam azon, hogy egy tükörreflexes gépet választok, de végül az ár miatt inkább egy bridge mellett döntöttem. Utólag bevallom, egy picit bánom, hogy ennyire elkapkodtam a dolgot, és nem gyűjtögettem tovább egy tükörreflexesre. Minden esetre az idei év nagy tervei között szerepel egy Canon EOS 1200D beszerzése, amire remélhetőleg minél előbb sort tudok majd keríteni.

2. Szemüveg
Ez a lista egyetlen kakukktojása, ugyanis magamtól nem cseréltem volna le a mostani szemüvegemet, még annak ellenére sem, hogy már egy picivel erősebb kellene. Viszont mivel sikeresen eltörtem pár hete, kénytelen leszek csináltatni egy újat. A fazont illetően még bizonytalan vagyok, azt viszont tudom, hogy most már szeretném leváltani a vastag fekete keretet, és valami nőiesebbet választani. 

3. Pandora ezüst nyaklánc
Ez a nyaklánc egy tipikus esete a gombhoz kabátot sztorinak. Még ősszel vettem egy gyönyörűséges szív alakú svarowski elements medált, nyakláncom viszont még azóta nincs hozzá. Ez a kis finom Pandora darab viszont tökéletes lenne.

4. Lush Celestial arckrém
Az utóbbi néhány hónapban a bőröm teljesen megőrült, és most már egyszerűen nem találok olyan arcápolót, ami hosszú távon is megfelelően táplálná a bőrömet. Még Karácsony előtt, amikor megvettem a Buche de Noel arctisztítót és a Brazened Honey arcpakolást, az eladó lány mutatott néhány száraz bőrre való arckrémet, amiket a kézfejemen ki is próbáltunk. Nem akartam elhamarkodottan dönteni, úgy voltam vele, hogy majd a nap végére meglátjuk, hogy melyikkel mi történik a kezemen. Időközben pedig utánaolvastam a véleményeknek is és úgy tűnik, a Celestial lenne a legjobb választás.

5. MAC Relentlessy Red rúzs
Ha emlékeztek, már a tavaly őszi listámon is szerepelt ez a rúzs, és az az igazság, hogy azóta sem tudtam túljutni rajtam, úgyhogy ez az, amit 2015-ben biztosan meg fogok venni.

6. The Body Shop kamillás arctisztító olaj
Amióta száraz a bőröm, próbálok minél kíméletesebb és táplálóbb arclemosót használni. Eleinte ódzkodtam ugyan attól, hogy olajat kenjek az arcomra, viszont amennyire tartottam tőle, annyira hamar megszerettem. Eddig sima olívaolajat használtam sminklemosásra/arctisztításra, most viszont ki szeretnék próbálni egy konkrétan arcra való terméket is, és mivel a The Body Shop kamillás lemosójáról sok jót hallottam, szerintem teszek vele egy próbát.

7. Chloé Love Story parfüm
Még a joy-napokon néztem ki magamnak a Chloé Love Story illatát, és azóta, amikor parfümériában járok, mindig megszaglászom. Így persze nehéz is lenne elfelejteni, úgyhogy szerintem nem fogom sokáig halasztani a beszerzését.

8. Pandora ezüst karkötő
Az utóbbi pár hónapban már nem igazán tudnak lázba hozni a bizsuk, az ezüst ékszerek viszont annál inkább. Úgyhogy amikor a nyaklánc keresgélése közben rábukkantam a Pandora oldalán erre a klassz karkötőre, azonnal elmentettem a kívánságlistámra. A különlegessége abban rejlik, hogy különböző charmokat lehet hozzá venni és azokkal teljesen egyedivé lehet tenni. A Thomas Sabo-nál is van hasonló elven működő karkötő, és ott a charmok jobb árban vannak, viszont a képek alapján a Pandora karkötője jobban tetszik.

9. FWB Marlon arc- és testradír
Talán a blogon még nem nagyon hangoztattam, de mániákusan rajongok az arcradírokért, egyszerűen már nem is tudnám elképzelni nélkülük az arctisztítási/ápolási rutinomat. A Friends with Benefits márka Marlon radírjára még tavaly november környékén figyeltem fel, és azóta a kívánságlistámra is felkerült. A barnacukrot, tengeri sót, jojobaolajat, narancsolajat, E-vitamint, Robusta kávét, és olívaolajat tartalmazó radír kiváló a cellulit, a stria, az ekcéma vagy akár az akné ellenAz ára kicsit borsos, de ha azt vesszük, hogy ez a 200 g meddig elég lenne, már nem is tűnik olyan vészesnek.

10. Dorka Petrity táska
A fényképező mellett a másik nagyobb terv az idei évben egy Dorka Petrity táska beszerzése. Jó ideje figyelem már Dorka munkásságát és egyszerűen odáig vagyok a táskáiért. Már most Karácsony előtt is erősen elgondolkodtam azon, hogy "meglepem magam" egy BLACK ALIISA-val, de mivel személyesen nem tudtam megnézni, és időközben több modell is megtetszett, végül elhalasztottam a dolgot. Na meg persze azért az is közrejátszott a dologban, hogy eléggé könnyen el tudok csábulni egy-egy táskáért, még akkor is ha igazából semmi szükségem nincs rá. Egy ilyen darabra viszont mindenképpen hosszútávú befektetésként tekintek, hiszen mégiscsak egy marhabőr táskáról van szó, ami nyilván nem fog fél év alatt tönkremenni. Most éppen ez a barna-kék összeállítás a kedvencem (már lélekben a tavaszra készülve), de még mindenképpen megvárom az új tavaszi/nyári kollekciót, hátha abból aztán valami még ennél is jobban megtetszik.



Ti milyen nagyobb dolgot szeretnétek az idén beszerezni? Szoktatok listát készíteni az aktuális szívetek vágyáról, vagy inkább csak egyszerűen megveszitek, ami megtetszik?




8 megjegyzés :

  1. Én Nikon párti vagyok :). Érdekes, de megfigyelhető, hogy valaki a kettő közül leteszi a voksot és ki is tart mellette. Engem karácsonyra lepett meg a férjem egy tükörreflexes géppel, úgyhogy most már én is ezzel fényképezek a bejegyzéseimhez. Meg amúgy is, rengeteget használom magáncélra is. Egész más érzés. Sok sikert a beszerzéshez. :)

    VálaszTörlés
  2. 1-2 kivételtől eltekintve kb. mindet elfogadnám! :)

    bőrszárazságra a forever sonya cleansert ajánlom lemosónak, de a szérumot még inkább ugyanebből a családból. borsónyi kell belőlük és hatásosabbak mindennél, amit eddig valaha próbáltam (pedig volt pár...:) )

    VálaszTörlés
  3. Jajj, de drága vagy. :) Sajnos még nem DSLR géppel készülnek a képek, de ami késik, nem múlik. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is több ismerősömön észrevettem, hogy mindenki "kitart" amellett a márka mellett, amit először próbált. :) Köszönöm a biztatást, remélem mielőbb sikerül majd megvennem.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a Forever Sonya Cleanser tippet, ezt mindenképpen felírom magamnak. :) Érdekes, hogy a Forever termékeiről már hallottam, de még sosem mertem tőlük rendelni, valamiért nekem egy kicsit kamunak tűnik a dolog. Bár lehet, hogy csak azért, mert a "tanácsadó" aki ajánlotta a termékeket, túlságosan is nyomulós és erőszakos volt. :/

    VálaszTörlés
  6. Szívesen! :) én szerencsére nem hallottam korábban a termékekről, csak akkor, amikor már sokadik bőrdoki és mindenféle gyógyszer után jutottam el hozzájuk tavaly nyár végén, így úgy voltam vele, még egy próbálkozás nem oszt nem szoroz... aztán komolyan azon lepődtem meg, hogy működik! azóta forever-fun vagyok és az a célom, hogy minél többen megismerjék és saját tapasztalat alapján döntsenek! igen, lehet, hogy ilyen volt a tanácsadó, sajnos azt tapasztalom, hogy ugyanúgy, mint bármilyen más szakmában, itt is vannak jobbak és rosszabbak. én anno egy orvossal találkoztam, lehet, hogy ha nem tőle hallom, nem lett volna hitele a dolognak nálam sem, nem tudom. lényeg, hogy működik! :) írtam is a kálváriámról egy blogot, ha érdekel, kukkantsd meg! egeszsegesszepsegegyszeruen.blogspot.com

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó kis kívánságlista. Külön jó így összegyűjtve látni, mert így tudod, hogy mire érdemes költeni a pénzed, és biztos megkímél egy-két felesleges dolog megvásárlásától. És plusz öröm kipipálni egy-egy tételt.
    A Dorka Petrity táskák nekem is nagyon tetszenek.
    A Lusht is szeretem, de arckrémek terén nem hiszem, hogy megéri az árát. Krémmánián nem szoktam róla jó véleményeket olvasni. Ezért az árért szerintem jobban megéri valamilyen patikában kapható (Vichy, Bioderma, Eucerin vagy La Roche) krémet venni. De ha mégis a Lush mellett döntenél, mindenképpen kérj belőle mintát, nehogy utóbb megbánd.

    VálaszTörlés
  8. Ez az Eucerin nem is rossz ötlet, a kézkrémük most nagyon belopta magát a szívembe. Köszönöm a tippet! :)

    VálaszTörlés