ELEGÁNS MANIKŰRÖK

Régebben imádtam a körmeimmel bíbelődni, és rengeteg időt eltöltöttem a festegetésükkel, tavaly novemberben viszont időhiány miatt úgy döntöttem, hogy inkább tartós manikűrre váltok. Szerencsére első nekifutásra sikerült találnom egy kedves lányt Debrecenben, aki szépen és elfogadható áron dolgozik, úgyhogy ha valaki szeretné, privátban nagyon szívesen megadom az előérhetőségét. Holnap ismét megyek hozzá, így az utóbbi napokban elkezdtem nézelődni Pinteresten és Instagramon (ha szeretitek a szép manikűröket, @dorcinails felhasználót érdemes követnetek, szerintem egyszerűen gyönyörűek a munkái) inspiráció után, és most ezekből gyűjtöttem össze a kedvenceimet. Pontos tervem még nincs, de annyi biztos, hogy most is valami visszafogottat szeretnék. Első körben egy kellemes nude vagy púderrózsaszín alapra gondoltam, díszítésként pedig a gyűrűsujjra vagy egy kis csillám, vagy néhány strassz, esetleg egy szép nyomdázott minta fog kerülni. 


Többet talán túl soknak gondoljátok a csillámos manikűröket sima hétköznapi viseletként, viszont, ha csínján bánunk vele, nagyon kifinomult lehet a végeredmény. Szerintem kifejezetten bájos, ha mondjuk csak 1-1 körmöt, vagy egy kis részletet díszítünk vele.


A francia manikűrnél kevés elegánsabbat tudok elképzelni, és szerencsére ezt is fel lehet dobni egy-két olyan aprósággal - mondjuk néhány strasszkővel vagy flitterrel, esetleg egy szép mintával - amitől egészen izgalmas lesz az összhatás.


A nyomdázott minták az én nagy kedvenceim, mert tulajdonképpen ahány színösszeállítás, annyiféle lehetőség áll a rendelkezésünkre. A nude-fekete, vagy a nude-arany párosítás szerintem kimondottan elegáns, de ha ugyanazt a mintát mondjuk egy pink-fehér kombinációban használjuk, már sokkal vidámabb és bohókásabb lesz a végeredmény. 


A különféle strasszok számomra a hercegnős manikűr alapjai, így nem csoda, hogy a minimál-mániám ellenére néha én is elcsábulok egy-egy ilyen alkotás láttán. Bár továbbra is azt vallom, hogy a kevesebb néha több, a második képen lévő full strasszos körmöt is el tudnám képzelni magamon ezzel a nagyon kellemes barackos- pinkes színnel párosítva.



Nektek mi a véleményetek a tartós manikűrről? Próbáltátok már, vagy inkább a hagyományos körömfestés hívei vagytok? Honnan szoktatok inspirálódni, ha manikűrről van szó?



8 megjegyzés :

  1. A mintásak nagyon tetszenek, főleg a két középső! A tartós nem nekem való, szerintem drága és elég sokat kell ott ülni a körmösnél. Amikor nem volt időm, simán lekentem színtelen lakkal a körmeimet heti kétszer.

    VálaszTörlés
  2. Én holnap megyek körmöshöz, köszi az inspirációt! :) És a zselés körmök híve vagyok, nekem bőven megéri a pénzt, hogy havonta egyszer kell rá két órát áldoznom, és utána 0/24-ben tökéletes a manikűröm. Inspirálódni Pinterestről szoktam, na meg Instagramon követek néhány hollywoodi körmöst. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyjából havonta 2 órát vesz el az életemből, és ha összeszámolom, korábban hetente legalább 1 óra ment el formázással, festegetéssel, száradással. Arról nem is beszélve, hogy ez nem törik le úton-útfélen, és nem reszelem/vágom le főzés közben. :D

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy hasznosnak találtad ezt a kis válogatást Bogi. :) Instagramon egyébként kiket követsz? Jól jönne még egy pár inspirációs forrás nekem is. :D

    VálaszTörlés
  5. Boglárka Angalét2015. január 24. 16:40

    A legújabb technikákat, mintákat mindig innen lesem el: @esnail_la, de @szintinails is nagyon ügyes szerintem, és Instán nem aktív, de Facebookon a Nails by Vanda Viski oldal is szuper. :) Hirtelen ezek ugrottak be fejből. :)

    VálaszTörlés
  6. Havonta két óra? Nekem szerintem heti két óra :) De belefér. Sosem csak lakkozok, hanem közben mást is csinálok, filmet nézek, pihenek. De abban igazad van, ha nem fér bele, akkor jobb a tartós, főleg, ha nem unod meg hamar a mintát :)

    VálaszTörlés
  7. Szerencsére eddig sikerült olyat csinálni, amit nem untam meg egyhamar. Bár a legutóbbi hógömbös 6 hétig volt fenn, annál már a végén alig vártam, hogy eljussak a körmöshöz. :D

    VálaszTörlés
  8. Jujj, köszönöm szépen, már be is követtem őket. :)

    VálaszTörlés