DM LIFEBOOK 2018. - MEGÉRI KIVÁLTANI?

Nagy napló fanatikusként minden évben nagyon várom, hogy megjelenjen a Dm drogéria saját Lifebookja. A korábbi években 100 hűségpont + 990 Ft-ért lehetett kiváltani, idén viszont már 200 pont kellett hozzá. Ennyi nekem sajnos nem volt, ezért is örültem nagyon, amikor a Dm csapata meglepett egy példánnyal. Ha korábban már te is gondolkodtál azon, hogy lecsapj rá, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy a tartalmára, illetve arra, hogy szerintem megéri-e kiváltani, akkor mindenképpen olvass tovább.




Nézzük tehát sorba, hogy mik is kerültek a 2018-as Dm Lifebookba. Mindjárt az elején találsz egy 2018-as és egy 2019-es éves naptárat, amiben az ünnepnapok már jó előre ki vannak emelve. Én azért szeretem az ilyen összesítő naptárakat, mert azokat a napokat, amikor van valami fontos esemény, bekarikázom, így mindig látom, hogy az egyes hónapok mennyire vannak leterhelve

A személyes adatokon túl a napló elejére került még egy szülinaptár is, amiben az egyes hónapokat a virág egy-egy szirma jelképezi. Ez is azért klassz, mert így összesítve látod, hogy az adott hónapban kiknek lesz szülinapja.




Ami számomra furcsa, hogy a havi tervező nem az adott hónapok elején szerepel, hanem tömbösítve a napló elején. De lehet, hogy a gyakorlatban ez sokkal praktikusabban működik, mint a megszokott elrendezés. Nagyon tetszik, hogy minden hónapnál van egy céljaim rubrika, hiszen így, ha konkrét tervvel vágsz neki 2018-nak, akkor már előre el tudod osztani a célokat. Azzal együtt viszont, hogy ide került a célkitűző mező, kisebb hely marad a hónap egyes napjainak, és így gyakorlatilag alig lehet bármit is feljegyezni bennük. Maximum akkor működhet, ha apró ábrákkal jelölöd a fontosabb eseményeket, feladatokat, és az egyéb teendőket.

A 12 havi tervező után jön a napló leghosszabb része, a heti tervező. A napok most is egymás alatt vízszintesen helyezkednek el, viszont a tavalyihoz képest most kétszer akkora hely van egy-egy napnál. Én ezeket egyébként sokkal jobban ki tudom használni, mint az oszlopos elrendezésű tervezőket.

A névnapok mellett minden egyes napnál feljegyezheted az aznapi folyadékfogyasztásodat és hangulatodat, illetve az időjárást is. De ami a legjobb, és ami az egész Lifebooknak az egyediségét adja, hogy minden hét után kapsz 2 oldal jegyzetlapot, így a fontos teendők feljegyzése mellett, személyes naplóként is használhatod a Lifebookot. De vezetheted itt a hálalistádat, vagy éppen az apró örömöket is, amik az adott héten értek. Ha szeretsz sokat írni, és nem akarsz külön naplót vezetni a  hosszabb élménybeszámolóidnak, akkor a 2018-as Lifebookot imádni fogod. 




A határidőnapló tervezésénél arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy a pozitív gondolkodást év végéig meg tudd őrizni, ugyanis minden heti tervező utáni jegyzetlapon van egy-egy lelkesítő, vagy éppen léleksimogató idézet.

A napló végén helyet kapott egy pénzügyi tervező, ahol havi bontásban nyomon tudod követni a bevételeidet és a kiadásaidat. Az elgondolás egész jó, viszont ennyi hely szerintem kevés ahhoz, hogy folyamatosan vezetni tudd a pénzügyeid alakulását. Legfeljebb arra jó, hogy hónap végén összeírd, hogy a főbb kategóriákra (pl. élelmiszer, higiénia, utazás, stb.) mennyit költöttél, és mennyivel zártad az adott hónapot.

A korábbi évekből már jól ismert bevásárlólista és teendő lista sem maradhatott ki az idei Lifebookból. Szerintem szuper, hogy ilyen sok készült ezekből, az pedig külön pozitív, hogy letéphetőek. Így ha te inkább papír alapú bevásárlólistával szeretsz vásárolni, akkor ezt nagyon fogod értékelni. 




A napló végén van két órarend, amiket ha feltöltesz a hétről-hétre ismétlődő fix programjaiddal (pl. tanfolyam, edzés), akkor ezt is ki tudod használni.

Az utolsó néhány oldalon pedig helyes kis illusztrációkkal ellátott jegyzetlapok, illetve két oldalnyi csajos matrica van. Én nagyon szeretem ilyenekkel díszíteni a határidőnaplóimat, mert sokkal színesebb és személyesebb lesz tőlük az egész.




A tavalyi csupa-szín mesekönyvszerű lapok után az idei Lifebook sokkal nőcisebb lett, és szerintem határozottan jól áll neki ez a vonal, hiszen mégiscsak felnőtt nőknek készül. (Bár az is tény, hogy a külső borítók idén nem lettek valami szépek.) Egyedül az elválasztólapokat hiányolom az idei naplóból, viszont cserébe most már nem egy, hanem két gumiszalag jár hozzá, így az egyiket használhatod akár könyvjelzőként is.

Összességében véve szerintem egy nagyon szép, igényes és jól kihasználható darab lett a 2018-as Lifebook. 200 pont + 990 Ft soknak tűnik érte, viszont ez nemcsak egy sima határidőnapló, hanem ahogyan már korábban írtam, személyes naplóként is használható. Így ha te 2018-ra egy olyan naplót keresel, amiben a fontos teendők és programok mellett a hosszabb hangvételű, személyes gondolataidat is meg tudod örökíteni, akkor érdemes lehet kiváltanod a Dm Lifebookját.


Ha pedig szeretnéd megnyerni a képen látható darabot, akkor látogass el az Instagram oldalamra, ahol hamarosan egy nyereményjáték keretében kisorsolom a bejegyzésben szereplő példányt.


Te milyen határidőnaplót fogsz használni 2018-ban?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése