24 MESÉS KARÁCSONYI AJTÓKOPOGTATÓ DÍSZ

Karácsonykor nemcsak a lelkünket, hanem az otthonunkat is ünnepi díszbe öltöztetjük. A karácsonyfa, az asztali díszek, a színes égők és girlandok mellett egyre többen készítenek ajtókopogtató díszt is. Ezért a mai bejegyzésben összegyűjtöttem 24 kedvencemet, amik talán Titeket is inspirálni fognak, és tudtok belőlük ötleteket meríteni az idei dekorációhoz.


Képek forrása: 1,2, 3, 456


A klasszikus díszek legtöbbször természetes alapanyagokból készülnek: fenyőből, apró termésekből (toboz, makk, bogyós termések), fűszerekből (fahéj, csillagánizs), és szárított gyümölcsökből, de bátran használhattok hozzájuk egyéb alapanyagokat is. Például üveggömböt, szalagokat, gyöngyöt, égősort, textil gömböket, vagy apró kis mütyüröket. A legtöbb lakberendezési boltban pár száz forintért már lehet kapni koszorú alapot, amit aztán kedvetek szerint díszíthettek.


Képek forrása: 7, 8, 9, 10, 11, 12, 131415


Az ünnepi alapszínek a fehér, az ezüst, az arany, a piros, a zöld és a kék. Ha biztosra szeretnétek menni, akkor kombináljátok ezeket, velük szinte lehetetlen mellélőni. De ha bátrabbak vagytok, kísérletezhettek kevésbé szokványos színekkel is. Nekem most a rózsaszín-fehér-ezüst a nagy kedvencem, de a lila is nagyon jól passzol az ünnepi időszakhoz. 



Képek forrása:  16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24


Ha kedvet kaptatok valamelyikhez, és Ti is elkészítenétek, akkor a képek alatti számokra kattintva eljuttok az eredeti forráshoz, ahol lépésről-lépésre megmutatják az elkészítés menetét. Ha van kedvetek, osszátok meg velünk is az elkészült díszeket akár itt kommentben, vagy privát üzenetben.


Ti fogtok idén ajtókopogtató díszt készíteni?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése