TARTÓS MANIKŰR A RIMMEL SUPER GEL KÖRÖMLAKKJAIVAL

A tartós manikűrök az utóbbi pár hónapban elég nagy népszerűségnek örvendenek itthon. Drogériás viszonylatban a Sally Hansen mellett a Rimmel is előrukkolt már egy gél hatású körömlakk kollekcióval, ami azt ígéri, hogy UV lámpa - és a gél lakkhoz szükséges többi speckó felszerelés - nélkül 10-14 napig kopás és lepattogzás nélkül fenn maradnak a lakkok a körmökön. A Sally Hansen gél hatású körömlakkjait már próbáltam korábban, és azok sajna nem hozták a beígért 10 napot, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy a Rimmelnek vajon sikerül-e megugrania a lécet. 




A Super Gel névre keresztelt kollekció 17 különböző színű körömlakkot és egy fedőlakkot tartalmaz. Bár az általam próbált mindkét árnyalat a Kate Moss vonalhoz tartozik, azért van némi eltérés köztük, így elképzelhető, hogy a többi szín között is találkozhatunk minőségbeli különbségekkel. 

A nude Bare yourself sokkal sűrűbb és krémesebb állagú, éppen ezért én valamivel nehezebben boldogultam vele. Ebből az árnyalatból két réteg minimum kell, de nálam még itt-ott így is csíkos maradt a lakkozás. Ez mondjuk inkább csak közvetlen napfényben látványos, de ettől függetlenül úgy érdemes számolni, hogy elkél belőle a 3 réteg. Mondjuk én azt vettem észre, hogy a nude lakkok a többi márkánál is valamivel gyengébbre, vagy inkább "érzékenyebbre" sikerülnek. Ezekkel valahogy mindig óvatosabban, pontosabban kell bánni ahhoz, hogy szép legyen a végeredmény. De abszolút megéri fáradozni velük, hiszen nagyon elegáns és kifinomult hatást keltenek. A sűrű állag ellenére szerencsére nem volt probléma a száradási idővel, nagyjából 15-20 perc alatt teljesen megszáradt a két réteg. Ha viszont biztosra szeretnénk menni, én azt javaslom, hogy ne lefekvés előtt használjuk, mert könnyen párnalenyomatos lehet másnapra a manikűrünk. 


 


Ezzel szemben a pirosas-narancsos Hip Hop árnyalat sokkal lazább, könnyedebb és folyósabb állagú. Nem kezd el már felvitel közben megkötni a körmökön, így anélkül is szép lesz az eredmény, hogy kapkodnunk kellene a festéssel. A lenti képeken láthatjátok, hogy ez önmagában is extra fényesre szárad, ettől függetlenül azért érdemes hozzá használni a Super Gel fedőlakkot is, hiszen így amellett, hogy tartósabb lesz a manikűrünk, a gél hatást is fokozhatjuk. A fedése egyébként sokkal jobb, mint a nude társának, két réteg ebből bőven elegendő a tökéletes fedéshez




Na de jöjjön a lényeg, merthogy valószínűleg a legtöbbeteket a tartósság érdekel. Ez nem is csoda, hiszen a hagyományos lakkokhoz képest pont ennyivel ígérnek többet a Super Gel körömlakkok. Sajnos a beígért 10 napot a Rimmel gél hatású lakkok sem tudják produkálni, viszont egy stabil 5 napon keresztül egészen szépen tartják magukat. Egyedül a fedőlakk magas fénye az, ami felveszi a versenyt a géllakkokkal, ezért ha valóban tartós eredményre vágyunk, még mindig érdemes inkább "igazi" gél lakkot feltetetnünk. 

Ettől függetlenül viszont úgy gondolom, hogy érdemes tenni egy próbát a Rimmel Super Gel lakkokkal, hiszen ezek nem teszik tönkre úgy a körmeinket, mint a gél lakkok, a tartósságuk viszont jobb, mint a hasonló árkategóriájú hagyományos társaiké. A Rimmel gél hatású körömlakkjai 1.699 Ft-os áron kaphatóak, szettben pedig a fedőlakkal együtt én legutóbb 2.500 Ft-ért láttam a DM-ben. Ha gondolkodtok a megvásárláson, akkor szerintem már érdemes szettben venni, hiszen a fedőlakkot más lakkokhoz, és önmagában is lehet használni.


Nektek mi a véleményetek a gél hatású körömlakkokról? Próbáltátok már valamelyik márka tartós lakkjait? Vagy inkább géllakk pártiak vagytok?




A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a posztban leírt véleményemet!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése