9 DOLOG, AMIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNED HAJVÁGÁS ELŐTT

Veled is előfordult már, hogy a Pinterestet, vagy hasonló inspirációs oldalt nézegetve annyi klassz rövid frizurás képet láttál, hogy úgy döntöttél, most aztán te is rövid fazonra váltasz? Számos cikket olvastál arról, hogy mennyire egyedi és nőies tud lenni egy jól eltalált rövid frizura, és mostanra elég bátornak érzed magad hozzá? Vagy egy régi korszakot lezárva egy új frizurával szeretnéd elkezdeni az új életedet? Akármelyik is igaz rád az előbbiek közül, hajvágás előtt jó ha figyelembe veszed az alábbi 9 pontot, amit az elmúlt egy év tapasztalatai alapján gyűjtöttem össze:

1. Nyilván a hajhossztól függ, de ha egészen rövidre vágatod a hajad, itt bizony nem lesz többé helye bad hair day-nek. Nem tudod azt mondani, hogy oké, akkor jöjjön egy kis szárazsampon és összefogom copfba. Itt ha bad hair day van, akkor csak a mosás jöhet szóba.

2. Ráadásul mostantól egyetlen nyugtalanabb éjszaka elég a BHD-hez, ugyanis ha elalszol egy tincset, akkor a másnapot tutira nem menti meg semmi. Csak a jó öreg hajmosás. 

3. Attól, mert rövidebb a hajad, még lehet, hogy sokkal időigényesebb lesz a mosás-szárítás rituálé, ezt ugyanis mindig formázni kell szárítás közben, hogy úgy álljon, ahogy kell. Nem elég az ujjaiddal átsimogatni közben, meg csak úgy hagyni, hogy magától megszáradjon. Nem. A hajszárítás innentől kezdve bizony egy 20 perces kemény karizom erősítő művelet lesz.


Forrás

4. Ha megunod vagy rájössz, hogy mégsem áll jól, és szeretnéd visszanöveszteni, egy fél emberöltőnek fog tűnni, mire eléred a kívánt hosszt. Míg régen fel sem tűnt, hogy milyen lassan nő a hajad, most tutira fel fog. Én azt hittem, hogy egy év alatt nagyjából visszanő majd a korábbi long bobra, így ha mégsem tetszik, akkor max. egy évig kell elviselnem a rövid hajat. Az egy év lassan letelik, a hajam pedig nem sokkal ér lejjebb az államnál... már nem is szeretnék belegondolni, hogy hány év kell még a régi, szeretett long bobomhoz.

5. És ha alapból még nő is valamennyit az ember haja, azt folyton vissza kell vágni, hogy azért valahogy mutasson is. Nem lehet a rövid fazont egyszerűen hagyni, hogy csak nőjön, mint egy hosszabb frizuránál.

 6. Ha viszont szeretnéd megtartani a fazont, akkor is kénytelen leszel 1 - 1,5 havonta fodrászhoz járni, mert ennyi idő alatt pont annyit nő a hajad, hogy már ne álljon sehogy se.
7. A régi hajápoló szerek gyakorlatilag mehetnek a kukába, mert se hajbalzsam, se hajpakolás, se semmilyen hajápoló nem jöhet szóba, ugyanis ezek annyira elnehezítik azt a kis valamit a fejed tetején, hogy a hajmosás másnapján már úgy nézel ki, mintha egy hete nem jutottál volna be fürdőszobába. Így persze olyan sprőd és száraz tapintású lesz a hajad, mint egy rossz, régi seprű. Jöhet tehát a kísérletezgetés, hogy újra megtaláld azokat a hajápoló cuccokat, amikkel egy kis életet tudsz lehelni a sörényedbe. (Ha már itt tartunk, nekem a Schwarzkops Essence Ultime családjából a kondicionáló spray nagyon bejött, itt már írtam róla korábban.)

8. Amellett, hogy meg kell találnod a megfelelő hajkondicionálókat, egy vagyont fogsz elkölteni különböző hajnövesztő szerekre. A sampontól kezdve a hajszeszen át egészen a hajvitaminig mindent meg fogsz venni. Először jöhetnek az olcsóbb árfekvésű termékek, de a végére annyira szeretnéd majd visszakapni a szép hosszú hajkoronádat, hogy egészen drága cuccokat is ki fogsz próbálni. Ezeknek a nagy része sajnos semmire nem való egyébként, mert annyira látványos változást nem lehet velük elérni, mint amilyet szeretnél, vagy mint amire az áruk alapján gondolnál.

9. Elképzelhető, hogy smink nélkül úgy fogsz kinézni, mint egy 6 éves kisfiú. Most nevetsz rajta, de én több hónapon keresztül így éreztem magam, ezért smink nélkül kizárt volt, hogy elhagyjam a lakást. Még egy sima piacozáshoz is feldobtam egy kis szempillaspirált. Meg alapozót, pirosítót, highlightert, szemhéjtust, műszempillát. Na jó, azért ennyire nem volt durva a helyzet.


Az én "rövidhaj-evolúciómat" egyébként a blogon is szépen nyomon lehet követni. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írtam egy kedvcsinálót a hajvágáshoz, amiben klassz kis frizkókat gyűjtöttem össze a Pinterestről. (A mai napig egyébként ez az egyik legolvasottabb poszt a blogon.) Aztán 2 hónappal később levágattam a hajam, majd szeptemberben elkészült a pro- és kontra lista a rövid hajról. Egy évvel az ötlet kipattanása után pedig idáig jutottunk, hogy már csak negatívumokat tudok felsorolni a rövid haj mellett. Ezek után mi mást mondhatnék mint, hogy éljen a rövid frizkó! :D



Ti, hogy álltok ezzel a rövid haj-hosszú haj témával? Volt már egészen rövid frizurátok? 
Kacérkodtok a gondolattal, hogy megváltok a hosszú hajatoktól és valami rövidebb fazonra váltotok?



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése