CSODÁS ŐSZI ERKÉLYEK

Augusztus 20-a után nálam mintha elvágták volna a nyarat, én onnantól kezdve lélekben már az őszre hangolódok. Gyerekként azért imádtam nagyon ezt az időszakot, mert már lehetett készülődni az iskolára, és ilyenkor ki tudtam élni az írószerek iránti rajongásomat. Ez a mánia mára egy kicsit alábbhagyott, (mondjuk néha még mindig elcsábulok egy szép füzetre) és inkább a lakás dekorálásán keresztül hangolódok rá erre a csodás évszakra. Mivel a jelenlegi albérletünknek van egy kis erkélye, arra gondoltam, hogy idén azt is "ősziesítem". A Pinteresten gyűjtögettem inspirációt és arra gondoltam, hogy veletek is megosztom a kedvenceimet, hátha Ti is tudtok belőlük ihletet meríteni.




Az ősz számomra színekkel és illatokkal írható le a legjobban, így a lakásdekorálásnál is főképp ezekre szoktam alapozni. Ilyenkor szívesen használok melegebb színeket: padlizsán-lilát, barnát, téglavöröset és narancsot, de ezek mellett jól működnek az olyan egyszerűbb alapszínek is, mint például a fehér és a szürke. Ezekből gyakorlatilag bármi jöhet. 

Bár a kényelem minden évszakban fontos, ilyenkor ősszel különösen, így a takarókat, plédeket és párnákat bátran halmozhatjuk az erkélyen is. Hiszen ezekkel bármilyen helyiséget otthonossá és kuckóssá lehet varázsolni. És amellett, hogy nagyon jól néznek ki együtt, a hűvösebb estéken olyan jól esik betakarózni velük.

A puha textilek mellett a lágy fények is nagyon hangulatossá teszik a teret, legyen szó akár egy gyertyáról, egy lámpásról, vagy akár egy tompább fényű fényfüzérről. Ma már egész sok helyen lehet ilyeneket kapni, de ha nem akarunk újat vásárolni, akkor egy egyszerű karácsonyi égősor is megteszi.




A hideg idő közeledtével a virágoknak melegebb helyet kell találnunk a lakásban, viszont a helyüket felválthatják a különböző termésekből készült dekorációk. Ezekből is rengeteg félét találunk az üzletek polcain, de akár egy erdei séta során is összegyűjthetjük őket. A tobozból, makkból gesztenyéből  és a megsárgult falevelekből nagyon helyes kis asztali dekorációkat tudunk készíteni, amik az erkélyen is remekül mutatnak. 

Ha nagyobb tér áll a rendelkezésünkre, akkor akár sütőtököket is használhatunk dekorációként. Ezek főleg akkor mutatnak jól, ha többféle árnyalatot is össze tudunk vadászni belőlük.




Ahogyan a fenti képeken is látjátok, nem kell óriási erkély ahhoz, hogy kialakítsunk magunknak egy komfortos kis zugot, ahová elvonulhatunk a hétköznapok rohanásából. Nincs is annál jobb, mint amikor az utolsó meleg napokat és estéket kihasználva belemerülhetünk egy izgalmas könyv lapjaiba, vagy csak egyszerűen csodálhatjuk az aranyba boruló természetet.


Ti szeretitek az őszt? Miért?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése