15 KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLET A DIVAT SZERELMESEINEK

November közepe van, és én már mindenki karácsonyi ajándékát beszereztem. Ilyen hamar azt hiszem még sosem vágtam bele a vásárlásba, de idén szerettem volna még a nagy év végi hajtás előtt időt szánni a tökéletes ajándékok kiválasztására. Merthogy nekem ez nyomás alatt nem megy. Párszor már belefutottam abba a hibába, hogy az Ünnepek előtt néhány nappal még a bevásárlóközpontban kóvályogtam, több száz hozzám hasonló kétségbeesett emberrel, és próbáltam az utolsó pillanatban 'letudni' az ajándékbeszerzést. A legnagyobb probléma ilyenkor az idő szűke mellett az, hogy egyszerűen 'nem jön az ihlet', és semmi jó ötlet nem jut az eszembe. Azt hiszem nem vagyok egyedül ezzel a problémával, ezért a mai posztban összegyűjtöttem 15 ajándékötletet, aminek egy divatrajongó szerintem nagy valószínűséggel örülne.



1. Fluorit kristály medál - ZENZERO - 1.490 Ft
Ha az ajándékozott szereti a kristályokat, akkor ez a fluorit kristály medál jó választás lehet. A fluoritról egyébként úgy tartják, hogy valódi védelmező kő amely segít rendet tenni az élet minden területén. Mivel segít átlátni a rendetlenséget, segít összerendezni a látszólag szétszórt információkat, ezért tanulást segítő kristályként tartják számon. Azt hiszem anno mindannyiunknak jól jött volna egy ilyen. 

2. Zodiákus csillagkép fülbevaló - ETSY - kb. 5.800 Ft
Ha valaki hisz a horoszkópban, akkor az minden bizonnyal örülni fog egy ilyen csillagképes fülbevalónak. Fent egyébként a kos képe látható, de az eladó többi terméke között megtaláljátok az összes csillagjegynek megfelelő fülbevalót. 

3. Monogramos kesztyű - ETSY - kb. 12.300 Ft
Ezt a monogramos kesztyűt akár mi magunk is könnyedén elkészíthetjük a legjobb barátnőnknek, vagy éppen az Anyukánknak. Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű pamutkesztyű, némi filc anyag és cérna. Na meg egy kis kézügyesség és nagyjából 1-1,5 óra.

4. Pénztárca - ASOS - £40 (kb. 17.700 Ft)
Egy pénztárca mindig jól jön, főleg ha olyan különleges, mint ez az Paul's Boutique darab. Szerencsére itthon is rengeteg üzletben kapni egyedi darabokat, így akkor sincs probléma, ha nem szeretnénk internetről rendelni. 

5. Classy St. Mawes óra - DANIEL WELLINGTON - $149 (kb. 43.300 Ft)
Szerintem egy letisztult, elegáns órának minden nő ruhatárában ott a helye. Ha pedig a letisztultságról és az eleganciáról van szó, akkor nekem egyből a Daniel Wellington jut az eszembe. Többször is említettem már Nektek, hogy mennyire rajongok a márka összes darabjáért, nemcsak a szíjak variálhatósága miatt, hanem azért is, mert egy ilyen klasszikus fazon időtálló, és szinte kivétel nélkül minden alkalomra bevethető. Ha egy kis inspirációra vágynátok, itt több összeállítást is találtok az órákkal. Ha pedig úgy döntenétek, hogy idén megleptek valakit egy DW órával, használjátok az inspirallak kódot, és kaptok 15% kedvezményt a rendelésetek végösszegéből. A szállítás egyébként mindenhová ingyenes, így azzal már nem kell pluszban számolnotok.  

6. Black Braid Amy táska - DORKA PETRITY - 25.490 Ft
Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy egy Nőnek sosem lehet elég táskája! Lehet kicsi, nagy, szögletes, kerek, én nagyjából úgy vagyok a táskákkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Na jó, ez azért talán így túlzás, de egy ilyen csodaszép, klasszikus darabnak ugyan ki tudna ellenállni? A honlapon egyébként azt írják róla, hogy Amy a kollekció ékszere, ami már önmagában is egyediséget és letisztultságot sugároz. Nekem abszolút átjön, és mivel már van egy darabom Dorkától, amit nagyon szeretek, bátran merem Nektek is ajánlani a táskáit.

7. Monogramos neszesszer - ETSY - Kb. 9.700 Ft
Ismét egy olyan ajándék, amit akár mi magunk is elkészíthetünk. Ha viszont nem bajlódnánk vele, akkor ennél az eladónál többféle színvariáció közül is választhatunk. Szerintem mondjuk ez a fekete-arany párosítás 20 éves kortól felfelé bárkinek jó választás lehet.

8. Ásvány karkötő - ZMIJA - Kb. 8.000 Ft
A Zmija ékszerek egyedi kérésre készülnek különböző ásványokból és gyöngyökből. A tervezésben mondhatni szabad kezet kapunk, ugyanis megadhatjuk, hogy milyen színű és formájú gyöngyökből, milyen szerelékkel szeretnénk megkapni a kiválasztott ékszert. Mivel mindegyik darab kézzel készül, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékozott egy egészen egyedi ékszer tulajdonosa lesz.

9. Mango szemüvegtartó tok - FASHIONDAYS - 2.990 Ft
Első hallásra talán furcsán hangzik, hogy szemüvegtokot ajánlok karácsonyi ajándékként, de ha legalább egyszer körbenéztetek már egy szemüvegboltban, biztosan tudjátok, hogy a legtöbb tok rém egyszerű és baromi unalmas. Ez a Mango darab viszont szerintem nagyon csinos, és szerencsére az ára sem vészes.

10. Gyapjú sál - H&M - 9.990 Ft
Akármennyire is sablonosan hangzik, akik hozzám hasonlóan még 25 fokban is képesek fázni, egy jó meleg és puha sálnak mindig nagyon tudnak örülni. Főleg ha ilyen "egyszerű" darabról van szó, mert ezt konkrétan bármilyen kabáthoz bátran tudjuk párosítani.

11. Kulcstartó - H&M - 1.790 Ft
A kulcstartó megint csak egy olyan dolog, mint a szemüvegtok. Elsőre talán 'béna' ajándéknak tűnhet, de ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat a témába, annyi klassz darabot találunk, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy béna. Lehet szuperhősös, nőcis vagy éppen cuki, ha látjuk benne az ajándékozottat, akkor ez is egy olyan ajándék, aminek biztosan fog örülni az, aki kapja.

12. Családfa nyaklánc - ETSY - kb. 13.000 Ft
Anyukáknak szuper választás ez a családfa nyaklánc, amin a családtagok monogramos medálja és szerencseköve lóg. Ha nem vagytok biztosak benne, hogy az egyes hónapoknak mi a talizmánja, az eladónál találtok ehhez segítséget, illetve a medál formáját is ki tudjátok választani.

13. Monogramos bőr útlevél tok - ETSY - kb. 13.000 Ft
Ha az ajándékozott sokat utazik külföldre, biztosan örülni fog egy ilyen személyre szabott, a monogramjával ellátott útlevél toknak. Még inkább személyes lesz az ajándék, ha tudjátok, hogy mi a kedvenc színe, hiszen azt is Ti választhatjátok ki.

14. Ted Baker telefontok - ASOS - £55 (kb. 24.300 Ft)
15. Szárított virágokkal díszített telefonhátlap - ETSY - kb. 4.600 Ft
Kis túlzással mondhatjuk, hogy manapság már a telefon is egy önkifejezési eszköz. Attól függően, hogy milyen 'ruhába' öltöztetjük, üzenünk általa a világnak magunkról. Arról, hogy romantikus lelkületűek vagy éppen szabad szelleműek vagyunk, az állatokat, a természetet vagy a divatot szeretjük, rajongunk az egyedi és különleges megoldásokért, vagy inkább a praktikumot részesítjük előnyben. Éppen ezért, ha egy telefonokra vagy -hátlapra azt mondjátok, hogy na igen, ez annyira "Ő", akkor biztosak lehettek benne, hogy az ajándékozott sem fogja sablonosnak találni.


Ajándékválasztásnál - legyen az karácsonyra, születésnapra, vagy bármilyen más alkalomra - a legfontosabb szerintem, hogy szívből adjuk. Szánjunk időt a másik ember megismerésére, szánjunk időt a neki megfelelő ajándék kiválasztására, szánjunk időt a csomagolásra, szánjunk időt egy kísérőkártyára leírt kedves gondolatra. Hiszen ezzel azt sugalljuk a másik felé, hogy fontos számunkra. Hogy időt és energiát fordítottunk arra, hogy kedveskedjünk, és örömet szerezzünk neki. Még akkor is, ha kicsit gyűrött, itt-ott nem tökéletes, a másik ember tudja, hogy szívünket-lelkünket beletettük. Mert ajándékozni szerintem így az igazi.


Ti, hogy álltok a karácsonyi ajándékokkal? Elkezdtétek már megtervezni, hogy idén kit mivel leptek meg? Esetleg már be is szereztétek a meglepetéseket? 




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése