KÉNYEZTETŐ BŐRÁPOLÁS ŐSSZEL - KEDVENC TESTÁPOLÓIM

Bár alapvetően nem szeretem a hideget, egy előnye azért mégiscsak van ennek az időnek: ilyenkor végre ismét előkerülhetnek a tápláló, olajos tusfürdők és a finomabbnál finomabb illatú testápolók. Hogy a habos-babos fürdőbombákról, és egyéb fürdőcsodákról már ne is beszéljünk. 

A kedvenc márkáim idén is sok izgalmas testápoló újdonsággal rukkoltak elő, amiket lelkesen leteszteltem, hogy nektek már ne kelljen kísérletezni velük. Most pedig ezek közül szeretném megmutatni a számomra legkedvesebbeket, amiket nektek is bátran ajánlok kipróbálásra, ha egy kis extra bőrápolásra vágytok.




Idén ősszel egy igazán különleges fürdőolaj-páros került fel az AVON palettájára, és ezzel együtt a mi fürdőszobánkba is. A Moroccan Romance rózsaolajjal, a Relaxing Thailand pedig kókusztejjel ápolja a bőrt. Használhatjuk őket a fürdővízhez keverve, vagy zuhanyzás közben tusfürdőként is. Én tusfürdőként próbáltam őket, és az első használat nagyon furcsa volt, ugyanis szinte alig volt habjuk. Maga az olaj egyébként nagyon könnyű állagú és eléggé híg is, ezért úgy tűnt, hogy valamivel többet kell belőle használni egy-egy alkalommal, mint egy normál tusfürdőből. Ettől függetlenül viszont olyan extra hidratálást ad a bőrnek, hogy én elengedem ezt az apróságot. Tényleg, az idejét nem tudom, hogy mikor volt ennyire puha tapintású a bőröm egy sima tusfürdőtől. Nem használom minden nap, inkább csak akkor, ha úgy érzem, egy kis extra kényeztetésre van szüksége a bőrömnek.

Ha testápoló, akkor a Lush Sleepy-t mindenképpen meg kell ismernetek, idén ez az egyik legnagyobb kedvencem. Már tavaly beleszerelmesedtem, viszont mire odáig jutottam, hogy vegyek belőle, már mindenhol készlethiányos volt. Mivel tavaly is csak limitáltan volt elérhető a karácsonyi szezonban, még csak remélni sem mertem, hogy idén újra kapható lesz. Aztán egyszer csak jött a hírlevél, az üzletben pedig sikerült elcsípnem belőle egyet, úgyhogy nagy volt a boldogság. Azóta esti szeánszként ezzel krémezzük magunkat, de szigorúan csak a kezünket, hogy nehogy idő előtt elfogyjon. :D Nagyon finom, enyhe levendulás-cukorkás illata van, tényleg olyan kis nyugtató hatású, hogy pillanatok alatt ellazul tőle az ember. Elég könnyű az állaga, és gyorsan beszívódik, viszont a hidratáló hatását még a krémezés után 2-3 órával is lehet érezni, úgyhogy a hűvös időre ez egy szuper választás.




Hasonló meglepetés volt számomra, hogy idén visszatér a The Body Shop egyik karácsonyi slágerillata, a havas szilva. Szerintem ez az egyik legklasszabb az idei (és az elmúlt évek) limitált ünnepi kollekcióiból. Annyira finom, tömény szilvaillata van, mint egy jó kis klasszik, mama-féle házi szilvalekvárnak. Amúgy is rajongok a szilváért, gyakorlatilag bármilyen formában imádom: aszalva, lekvárként, friss gyümölcsként. Szóval nem csoda, hogy ez nálam annyira betalált. Egyébként a bőrbe masszírozva is sokáig megőrzi ezt a kellemes, gyümölcsös illatot. Testvajhoz hűen pedig nagyon sűrű és gazdag az állaga, éppen ezért kevés is elég belőle egyszerre.

És ha már The Body Shop, akkor mindenképpen meg kell említenem a Hawaiian Kukui krémet is, ami ugyan teljesen más, mint a havas szilva, mégis rögtön magával ragadott. Egy fűszeres, keleties illat, ami ehhez az évszakhoz szerintem zseniálisan passzol. Ez a krém valóban igazi luxuskényeztetés a bőrnek, nemcsak az illatkompozíció, hanem az extra ápoló hatása miatt is. 


Nektek melyik a kedvenc őszi hidratálótok?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése