GUERLAIN MÉTÉORITES | 04 DORÉ


Biztosan Ti is jártatok már úgy, hogy egy sminkterméknek pusztán csak a csomagolása teljesen levett Titeket a lábatokról, és egyszerűen nem tudtátok kiverni a fejetekből. Elképzeltétek, hogy hol lesz majd a helye a lakásban, és már a képzeletetekben is a fésülködő asztalotok koronájaként gondoltatok rá, mint egy csodás ékszerdobozra. A Guerlain Météorites púderével én pont így jártam, és több hónapnyi álmodozás után május elején végre a kezemben foghattam a saját darabomat.

A történetünk elég hosszúra nyúlik vissza a Guerlain Météorites púderével, még vagy 3-4 éve láttam meg az egyik Elle magazinban, és akkor eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, nekem egyszer bizony lesz egy doboznyi saját meteoritom. Persze az ára már akkor is eléggé elrettentő volt, de egy pár hete, amikor az Iparfümérián nézelődtem, belefutottam a bolti ár közel feléért, és úgy éreztem, ezt a lehetőséget ki kell használnom. Jó pár vélemény, teszt és swatch végigböngészése után a legsötétebb, 04 Doré árnyalat mellett döntöttem. Mivel élőben csak futólag volt alkalmam rápillantani, egy kicsit féltem attól, hogy túl sötét lesz majd az én bőrömhöz, de szerencsére tökéletes lett, úgyhogy jobban nem is választhattam volna.




Az elődjéhez képest ez az "új generációs" Météorites már csak 25 g-ot tartalmaz (a korábbi 30 g-hoz képest), és a vélemények alapján törékenyebbek lettek a golyók és jobban porzanak is, mint a korábbi verzióban. Mivel én az előző változatot nem próbáltam, nincs viszonyítási alapom, viszont nekem ennél sincs problémám sem a törékenységgel, sem pedig az állaggal. A mennyiség pedig viszonyítás kérdése, hiszen ha azt nézem, hogy a MAC Blot púdere 12 g, vagy a sokak által kedvelt Rimmel Stay Matte is csak 14 g, már egyáltalán nem tűnik olyan kevésnek. És az eddigi tapasztalatok alapján valószínűleg ez a 25 g is jó pár évig elég lesz.

Maguk a kis golyócskák egyébként egy fém házas, műanyag dobozkában vannak, ami önmagában is olyan, mint egy gyönyörűséges díszdoboz. Nyilván senki sem kifejezetten a csomagolás miatt vesz meg egy púdert ennyi pénzért, de azt azért valamennyire mégiscsak jó tudni, hogy ha egyszer elhasználja az adott terméket, a csomagolás sem fog kárba veszni, hiszen akár ékszertartóként is csodásan funkcionál egy ilyen tégely. 

A 04 Doré árnyalat egyébként 6 különböző színből áll, babarózsaszín, sötét rózsaszín, lila, pasztellsárga, bézs és sötét barna, amik egy egyveleget alkotva üdévé és élettel telivé varázsolják az arcot. Érdekes egyébként, hogy úgy első pillantásra azt mondaná rá az ember, hogy oké, szép-szép, de amúgy semmi látványos, viszont az az igazság, hogy valahogy mégiscsak ad egy kis extra löketet a sminknek. Mondhatni könnyedén, a maga visszafogottságával teszi fel az i-re a pontot. Csillámok és diszkógömb effektus nélkül ad természetes ragyogást a bőrnek, ami ezáltal frissnek és egységesnek tűnik.

A púder minden egyes használattal egy kis luxust csempész a sminkelésbe, hiszen már maga az illata is olyan, mint egy hatalmas virágos rétnek egy frissítő nyári zápor után. Egy szóval fenséges, ha tehetném, egész nap csak szagolgatnám.




Alapjában véve ez egy bőrtökéletesítő púder, amit teljes arcon lehet használni, én viszont ez alapján a videó alapján szoktam felvinni az arcomra. Nagyon egyszerű a technika, egy G betűt formálva húzom végig az ecsetet a homlokomtól indulva az arccsontomon keresztül az orromon végig egészen az államig. Lehet hozzá kapni speckó Guerlain púderecsetet, de nekem az Essence kabuki ecsetével is tökéletesen működik.

Általában alapozó felé szoktam felvinni a smink utolsó lépéseként, de előfordult már, hogy simán csak hidratáló krémre vittem fel, és úgy is meglepően szép volt a végeredmény. A lenti képen egyébként a MAC BB krémével együtt láthatjátok. 




Összességében véve nagyon elégedett vagyok a Guerlain Météorites púderével, azt hiszem határozottan kijelenthetem, hogy az idei év egyik legjobb vétele volt. Nyilvánvalóan nem mondható rá, hogy egy kötelező darab, aminek mindenki neszesszerében ott van a helye, hiszen eléggé borsos az ára (főleg a Marionnaud üzleteiben, hol 18 ezer forintért vesztegetik), de én azt mondom, hogy egy különlegesebb alkalomra, például Karácsonyra, vagy születésnapra tökéletes ajándék lehet bárki számára. Ha tehetitek, mindenképpen nézzétek meg élőben is, vagy esetleg próbáljátok ki, mert tényleg egy kiemelkedő termékről van szó.



Nektek melyik a kedvenc púderetek? Volt olyan termék, aminél elsődlegesen a csomagolás varázsolt el benneteket?



2 megjegyzés :

  1. ez a baj a high-end termékekkel. olyan szépek, hogy szinte a külső miatt is elcsábul az ember. :) csak ne lenne olyan drága. :(

    VálaszTörlés
  2. Igen, a gyártók sokszor "kihasználják", hogy legtöbb nő egy szép csomagolástól is totál elájul. :D De egy ilyen árkategóriában azért szerencsére már a minőségre is odafigyelnek, nemcsak a külcsínre. :)

    VálaszTörlés