NEW IN | 2015. MÁRCIUS

Az utóbbi pár hónapban sikerült teljesen visszafognom a beauty kiadásokat, a múlt héten pénteken és szombaton viszont 33%-os kedvezmény volt a Rossmannban minden dekor-kozmetikai termékre, úgyhogy 'megleptem magam' néhány újdonsággal. Illetve régi kívánságlistás darabokat is sikerült beszereznem, amik megérnek egy említést. 




Mivel szűk két hét múlva a Glamour-napok keretében sok beauty terméket 50%-kal olcsóbban lehet majd megvásárolni, a Rossmannos vásárlásnál most olyan márkákra koncentráltam, amikre nem lesz kupon. A Lovely és az Essence kínálatában semmi olyat nem találtam, ami megfogott volna, a Catrice pultjánál viszont két izgalmas termékbe is belefutottam. A "szemöldök emelőt" már a megjelenéskor kinéztem magamnak, viszont mostanáig mindig lebeszéltem magam róla, ami nagy hiba volt. Igaz, hogy még csak egyszer használtam, de ez az egy alkalom bőven elég volt ahhoz, hogy belopja magát a szívembe. Az igazat megvallva sosem gondoltam volna, hogy ennyire szuper ez a termék, de valóban sokkal határozottabb és definiáltabb lett tőle a szemöldököm. Az ára olyan 1.200 Ft környékén mozog, amit bőven megér, így akciósan pedig pláne szuper vétel volt. Nem tudom mennyire fog gyorsan fogyni, de már most biztos vagyok benne, hogy újra fogom vásárolni.

A másik Catrice szerzemény az Ultimate Lip Colour egyik új árnyalata, a 390-es On the pink side of life, ami egy csodás félmatt finisű, rózsaszínű rúzs. Egy kicsit csalóka egyébként a színe, mert a drogériában kipróbáltam a tesztert a kézfejemen, és ott sokkal visszafogottabbnak tűnt, mint ahogyan természetes fényben felkenve mutat. Bár az is lehet, hogy csak barnulnom kell hozzá egy kicsit.




A múlt héten végre eljutottam a MAC-be, és most volt időm kipróbálni néhány rúzst. Első körben valami természetes, visszafogott, mégis különleges tavaszias színt szerettem volna, amit a munkahelyemen is nyugodtan viselhetek, de végül nem találtam olyat, ami azonnal levett volna a lábamról. Aztán beugrott, hogy mióta kívánságlistás már a Relentlessy Red, és bár ez kimondottan az ellentéte annak, amit kerestem, amikor kipróbáltam, egyből tudtam, hogy ez lesz az igazi. Nagyon élénk, inkább pink, mint piros, és még rengeteget kell hozzá barnulnom, de már most imádom. Ez egyébként egy matt finisű rúzs, szóval használat előtt érdemes egy picit leradírozni és alaposan hidratálni az ajkakat, ugyanis minden kis egyenetlenséget kiemel. 

Tavaly nyár óta a MAC Face&Body alapozóját használtam, amivel eddig maximálisan meg voltam elégedve. Szerettem benne, hogy nagyon gyenge a fedése, mégis szépen kiegyenlítette a bőrszínemet, és, hogy egy enyhe fényt is adott az arcomnak. Mostanában viszont a stressz miatt elég sok pattanás jött elő az arcomon, amivel a Face&Body már nem igazán tudott mit kezdeni, így egy erősebb fedésű alternatíva után néztem. Az eladó lány javaslatára a MAC Prep+Prime BB krémjét hoztam el, ami egy gyenge-közepes fedésű színezett hidratáló SPF35-ös fényvédővel. Sűrű, kicsit habos állagú, gazdag krém, amit alapozó ecsettel könnyedén és szépen el lehet oszlatni. Kézzel is megpróbáltam eldolgozni, de úgy elég maszkszerű volt a végeredmény, ecsettel viszont nagyon természetes hatást tudtam vele elérni. Eddig még csak párszor használtam, így messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni, de egyelőre nagyon szimpatikus.

A Swiss-O-Par szemöldök- és szempillafestéket hirtelen felindulásból vettem meg, mert elég sok idő megy el reggelente szemöldök festegetéssel, és szerettem volna valami tartósabb megoldást találni. Vásárlás előtt azért gyorsan rákérestem Krémmánián, és ugyan nem találtam róla semmi infót, végül mégiscsak elhoztam. Hát mit ne mondjak, elég drága mulatság volt (a DM-ben 1.990 Ft-ba került), ugyanis szemöldökfestésre szinte használhatatlan ez a kis szett. Van benne egy folyadék, amivel először át kell kenni a festeni kívánt részt, majd ezt követően egy kis fésű segítségével kellene felvinni a festékanyagot a szempillákra/szemöldökre. Na most ezzel csak az az egyetlen probléma, hogy a fésűre nem lehet úgy felvinni a festékanyagot, hogy az pont akkora területet fedjen le, mint amekkora a szemöldökünk, így jócskán befogja a mellette lévő bőrt is. A szer pedig elég gyorsan hat ahhoz, hogy ne lehessen maradéktalanul eltávolítani a festéket a "mellément" részekről. Persze lehet, hogy csak én vagyok béna, és egy kis gyakorlással bele lehet jönni, minden esetre nálam most egy jó darabig pihenőpályára lesz téve, az biztos.

Szintén jó ideje kívánságlistás darab volt már a Tangle Teezer "kócbontó" hajkeféje, amiből azóta megjelent egy olcsóbb verzió is az Ebeline kínálatában. Mivel Krémmánián rengeteg pozitív véleményt olvastam a DM saját márkás változatáról, alig vártam, hogy végre nálunk is lehessen kapni. A múlt héten sikerült belefutnom, úgyhogy gyorsan el is hoztam belőle az utolsó előtti darabot. Kipróbáltam már száraz és nedves hajon is, és azt kell mondjam, hogy ez a hajkefe tényleg tud valamit. Nem mondom, hogy teljesen "akadálymentes" volt vele a fésülködés, de még így is fényévekkel könnyebben és szinte teljesen fájdalommentes volt az egész procedúra. Nem tudom, hogy a Tangle Teezer vajon mennyivel lehet jobb, vagy éppen kíméletesebb, de én már ezzel is bőven elégedett vagyok, úgyhogy ha Ti is sokat küszködtök a fésülködéssel, bátran merem Nektek ajánlani az Ebeline kócbontó hajkeféjét.



Ti ismeritek/használtátok már ezeket a termékeket? Milyenek a tapasztalataitok?



6 megjegyzés :

  1. A MAC rúzsnak gyönyörű színe van ^^ Alig várom, hogy én is megvegyem életem első MAC-jét. Három hónapja szorgosan dobálom a 100-asokat és 200-asokat egy perselybe, már csak egy-két hét és enyém a Russian Red <3 A szemöldökemelőt szívesen megnézném egy sminkes/tesztes posztban. Nekem Tangle Teezerem van, nagyon jó, már nem is tudnék igazi fésűt használni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én a jimjams szemöldökfestékét ajánlom (rengeteg webshopban lehet kapni több színben), és van hozzá jimjams hidrogén peroxid is. Összesen egy tubus festék + oxi kb. 2000-2500 Ft, de szerintem 1-1,5 évre biztos elég szokott lenni nekem. Olyan állagú lesz és úgy "hat" mint a hajfesték, így lehet közben fülpálcikával korrigálni, illetve hallottam olyat is, hogy körbe kell kenni vazelinnel a szemöldököt, ahol nem akarjuk, hogy megfogja a festék, és úgy befesteni - így garantáltan nem fogja meg a bőrt. Anyukám egy régi kiürült szemhéjtus applikátorával szokta felvinni, én gyufaszállal :D. Az elején az igaz hogy voltak kisebb nagyobb eltérések (szerencsére frufrum van, így volt mivel eltakarni :)) , de kb, 3 éve festem magamnak, és már belejöttem!

    VálaszTörlés
  3. Nahát, van ilyen hajkefe a DM-ben? Meg kell néznem :)

    VálaszTörlés
  4. Bizony-bizony. Érdemes tenni vele egy próbát, mert tényleg sokkal kíméletesebb, mint egy hagyományos fésű/hajkefe. :)

    VálaszTörlés
  5. Egy időben én a Profipil-t (azt hiszem ez a neve) vettem a fodrászkellékesben, meg hozzá hidrogén-peroxidot, de azt nagyjából 3-4 nap alatt ledobta a szemöldököm. Erről a jimjams-ről még nem hallottam, de lehet, hogy legközelebb teszek vele egy próbát. Köszönöm a tippet! :)

    VálaszTörlés
  6. Nincs is annál jobb érzés, amikor az apránként összegyűjtögetett pénzből végre meg tudjuk venni az álomdarabot. :) A Russian Red is gyönyörű darab, biztosan nagyon fogod majd szeretni. A Catrice szemöldök-emelőjéről igyekszem még a Glamour-napok előtt írni, hiszen ha jól emlékszem, most lesz egy 20%-os végösszegi kupon a Rossmannba. :)

    VálaszTörlés