ŐSZI HANGULAT

Azt már többször is említettem itt a blogon, hogy az ősz az egyik kedvenc évszakom, de arról, hogy miért, még nem sok szó esett. Ma elhoztam néhány kedvencemet, amik alapvetően meghatározóak ebben a szezonban. Számomra többségében ezek teremtik meg azt a hangulatot, ami miatt szebbnek találom az őszt bármelyik évszaknál.




Itt van mindjárt ez a hatalmas, puha kockás sál, amibe annyira jól esik beburkolózni egy hosszú séta után, amikor már teljesen átfagyott mindenem, hogy azt nem is tudom szavakba önteni. Mellé persze kötelező egy bögre forró ital is, amiből most a Tesco Finest fűszeres Chai teája a kedvencem. Jó sok mézzel és egy kis tejjel a legrosszabb napot is képes szebbé varázsolni. A tökéletes hangulathoz már csak egy kellemes háttérzene (mostanában teljesen ráfüggtem a Disney mesék betétdalainak zongoraváltozatára) és egy kis gyertyafény hiányzik, na meg egy jó könyv, vagy magazin, és én már úszom is a boldogságban.

8 GONDOLAT A 2015-ÖS DIVITAL DIVASRÓL

Szerencsére már hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap a blogger szféra, és ezáltal a bloggerek is, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy idén is megrendezésre került a Cosmopolitan és az AVON jóvoltából a Digital Divas blogger konferencia. Sajnos a tavalyira nem tudtam elmenni, viszont idén eldöntöttem, hogy mindenképpen részt veszek a rendezvényen, már csak azért is, mert a programterv alapján egy nagyon színvonalas és értékes eseménynek ígérkezett az idei Digital Divas. És, hogy végül mi kerekedett ki belőle? Jöjjenek az én tapasztalataim, 8 pontban:


1., Kezdjük az elején máris azzal, hogy maga a szervezés szerintem vérprofi volt. Mind a helyszín kiválasztása, mind a kiszolgálás, mind az étel-ital felhozatal alapján azt éreztem, hogy itt aztán tényleg odafigyeltek részletekre, és ezek az apró építőkockák rettentően sokat emeltek a rendezvény színvonalán. Az pedig, hogy a végén minden résztvevőt megajándékoztak egy szeretetcsomaggal, szerintem kifejezetten kedves gesztus volt a szervezők részéről.

2., Az már a programtervet végigfutva is egyértelmű volt, hogy elképesztően színes témákkal fogunk foglalkozni aznap, és szerencsére ez a sokszínűség nem ment a minőség rovására. Úgy gondolom, hogy teljesen jól megfértek egymás mellett a kreatív, a pénzügyi és a jogi témák. Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy soha életemben nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes, szórakoztató és egyben érthető is lehet egy jogi előadás. Az egyetemi évek alatt jó pár jogi kurzuson végigverekedtem magam, de azoknak a vége valahogy mindig kínszenvedés volt. Ezzel szemben Dr. Csécsei Rolandot akár órákon át tudtam volna még hallgatni.



A 10 LEGCUKIBB BÖGRE ALIEXPRESSRŐL

Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de szerintem a bögre az egyik leguniverzálisabb ajándéktárgy. Emlékszem, régen az iskolai Télapós ajándékozásokkor én mindig egy bögrével meg egy kis édességgel leptem meg a "páromat", de ugyan úgy szülinapra is sokszor ajándékoztam valamilyen cuki vagy éppen vicces darabot. Talán azért, mert én világ életemben imádtam a bögréket. Van, aki hűtőmágnest visz haza egy-egy nyaralásról, én meg mindenhonnan minimum 2-3 bögrével térek haza. Persze nemcsak "offline" szeretem felkutatni az újabb kedvenceket, hanem gyakran a webshopok kínálatából is szemezgetek. Ma az Aliexpressről hoztam el Nektek a 10 legcukibbat, bízva abban, hogy Ti is találtok köztük kedvetekre valót.



1. Ha bögreként megunnánk ezt a szívecskés fogantyújú darabot, virágcserépként még akár az otthonunk dísze is lehet. 
2. Aztán itt van ez a mókás, hőre változó bögre, amivel könnyedén átvészelhetjük a reggeli kómás időszakokat.
3. Bár még csak október van, mire kettőt pislantunk már itt is a Karácsony, úgyhogy talán nem is annyira korai ez a havas mintájú verzió, amihez még egy fenyőfa formájú kanalat is kapunk ajándékba.
4. Állatbarátoknak szerintem zseniális ajándék egy ilyen 3 dimenziós változat. Nekem a szarvas mintás a kedvencem.
5. Azt hinnénk, hogy a kedves feliratot, és a virágmintát nem lehet überelni, de ennek a bögrének a belsejében bizony ott van még egy mini nyuszifigura is.
6. Hát nem tündéri ez a kis kötött ruhás darab? Az extra zsebbe pedig akár még egy kedves üzenetet is elrejthetünk az ajándékozottnak. 
7. Egy ilyen "anyagában nyomott mintás" változatnak szerintem minden bögremániás örülne.
8. Sokszor a férfi ismerősöknek a legnehezebb ajándékot választani, egy ilyen lego-s dizájnú bögrével viszont biztosan nem lőhetünk mellé.
9. Évfordulóra, lakásavatóra, nászajándékba az egyik legcukibb ajándék egy ilyen páros bögre szett.
10. Ezek a gravírozott állatmintás darabok mécsesként is szuperül funkcionálnak, ugyanis a gyertya fényében gyönyörűen kirajzolódnak a mélyebben lévő részek.



Meséljetek, Ti, hogy álltok a bögrékkel? Melyik a kedvencetek a fentiek közül?



NEW IN | 2015. ŐSZI GLAMOUR NAPOK

Nagyon büszke vagyok magamra, mert az idei Glamour napokon sikerült abszolút az ésszerűség határain belül maradnom, és egy kivétellel csak olyan dolgokat vásároltam, amik a kívánságlistámon szerepeltek. Így, két héttel a kuponos napok után az összes darab jó vételnek tűnik, úgyhogy gondoltam Veletek is megosztom, hogy mikre sikerült lecsapnom, hátha éppen valami hasonlót kerestek. 


BOURJOIS SO LAQUE! | 29 DANGEREUSEMENT ROUGE

Ha az őszhöz, mint évszakhoz színeket kellene társítanom, akkor a bordó, a barna, és a szürke különböző árnyalatai biztosan benne lennének a felsorolásban. Nem olyan régen már mutattam Nektek egy visszafogottabb bordós-barnás árnyalatú körömlakkot az OPI-tól (már amennyire egy ilyen sötét árnyalat visszafogott lehet), amiről azt hittem, hogy a szezon kedvence lesz. A Glamour napokon viszont belefutottam a Müllerben egy hasonló színű Bourjois lakkba, ami egy kicsivel élénkebb verziója az OPI őszi színorgiájának, és mivel már jó ideje nézegettem a So Laque! lakkokat, végül elhoztam a 29-es Dangereusement Rouge árnyalatot.



READY TO WEAR - OUTFIT INSPIRÁCIÓK ITTHON ELÉRHETŐ DARABOKBÓL

Emlékeztek még a Mix&Match bejegyzésekre? Az az igazság, hogy nekem már nagyon hiányoztak az ilyen típusú inspirációs válogatások, és ahogy láttam, Ti is eléggé szerettétek őket, ezért úgy döntöttem időként újra jelentkezem egy-egy összeállítással. Első alkalommal egy csinosabb szettet hoztam, aminek az alapja egy tartan szoknya. Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de én imádom ezt a mintát, viszont eddig eszembe sem jutott volna farmeringgel párosítani. Pedig tényleg nagyon jól mutat együtt a kettő. Hogy ne legyen túlzsúfolt a szett, a kék színű ruhadarabokhoz egyszerű, letisztult fekete kiegészítőket választottam. A ruhákat most is itthoni (illetve itthonról könnyedén elérhető) üzletek kínálatából válogattam össze, a lenti linkekre kattintva közvetlenül a termékek oldalára juttok.





Nektek, hogy tetszik ez az összeállítás? Milyen alkalomra tudjátok elképzelni?




ŐSZI DEKORÁCIÓK A LAKÁSBAN

Habár már javában tombol az ősz, úgy gondoltam, még mindig nem késő őszies hangulatúvá varázsolni a kis otthonunkat. Szorgosan gyűjtögettem Pinterestről a különböző dekorációs ötleteket, amik közül a kedvenceimet most Veletek is szeretném megosztani. Hátha valaki hozzám hasonlóan kicsit megcsúszott a szépítgetéssel.



APRÓ ÖRÖMÖK - 2015. SZEPTEMBER

"Igyekszem hálás maradni, és ezért ezerszer megjutalmazott az élet. Eleinte kis dolgokért mondtam köszönetet, és minél többször tettem, annál nagyobb bőség záporozott rám. Ennek pedig bizonyosan az az oka, hogy amire odafigyelünk, az erőre kap. Ha arra koncentrálunk, ami jó az életünkben, ez a jó sokasodik meg." /Oprah Winfrey/

A szeptember mindig is előkelő helyet foglalt el a szívemben, talán részben azért is, mert ilyenkor ünneplem a születésnapomat. Az idei volt az első, amit már a munkahelyemen töltöttem, és az igazat megvallva sohasem gondoltam volna, hogy valaha ennyi szeretetet fogok kapni az élet ezen területéről is. A munkatársaim mind nagyon cukik voltak, ki-ki egy kis édességgel, vagy egy aranyos fotóval lepett meg, ami annyira megmelengette a lelkem, hogy azt nem is tudom szavakba önteni. Persze a Családdal sem maradt el az ünneplés, jó volt végre otthon lenni egy kicsit azokkal, akiknek a legnagyobb hálával tartozok azért, hogy az vagyok aki, és ott tartok, ahol. 

A szülinapom mellett azt is megünnepeltük, hogy az egyik kedves barátnőm férjhez ment. Nem is emlékszem, mikor táncoltunk utoljára ennyit, fantasztikus volt a hangulat, az már egyszer biztos.

És, hogy mi minden történt még szeptemberben? 





Meséljetek, Nektek, hogy telt az elmúlt hónap? 
Mi volt a legemlékezetesebb pillanat szeptemberben?



PURE BY PIXIBOX | 2015. SZEPTEMBER

Kicsivel több, mint két hete érkezett meg hozzám a Pixibox legújabb natúr meglepetésdobozkája, és ez alatt az idő alatt sikerült egy kicsit jobban megismernem a benne lévő termékeket. A velük kapcsolatos tapasztalataimról szeretnék most mesélni Nektek.

Az előző pure doboz első pillantásra levett a lábamról, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mi kerül ebbe a kiadásba. Bevallom őszintén, én arra számítottam, hogy a Mádara arctisztító habot és a Curaprox fogkefét nem lehet majd überelni, de szerencsére azért a mostani válogatásba is került 1-2 hasonlóan ígéretes kozmetikum.